Home     Over mij     Foto's     Contact

Over mij

Met een plantenteeltdiploma begon ik mijn werkende leven gedurende 7 jaar in de kassen van Wageningen Universiteit in de opkweek van planten ten behoeve van onderzoek en practica.

Omdat ik ook belangstelling kreeg voor werken met mensen deed ik de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk, werkte ik in de kinderopvang en deed vrijwilligerswerk in de hospice.

Mijn affiniteit met de groene sector bleef echter trekken en ik ging aan de slag op De Goudsbloem, een biologische boerderij, waar ik administratieve taken combineerde met de fruitpluk en het klaarmaken van groente- en fruitpakketten voor abonnees. Een fijne afwisseling van werken met hoofd, hart en handen.

De liefde voor groen groeide en ik volgde naast het werk de opleiding plantenkennis bij De Ontwerpacademie in Boskoop. Om de kennis die ik daar opdeed in de praktijk te kunnen brengen liep ik stage in het hoveniersvak bij Marjolein Tuinwerk hier in Culemborg. Daarnaast volgde ik nog een jaar de avondopleiding voor aankomend hovenier op het Wellantcollege in Houten.

Ik merkte dat ik iets kon betekenen in het onderhoud van kleinere en middelgrote tuinen en richtte daarom 't Tuintje op. Met mijn bakfiets vol gereedschap, zelfs mijn ladder kan erin, kan ik overal komen. Snoei- en tuinafval dat niet in de bakfiets past, haal ik 's avonds of de volgende ochtend met de auto op. Het is heerlijk om in allerlei tuinen op zoveel verschillende plekjes in Culemborg aan het werk te zijn, en voor zoveel verschillende soorten tuinbezitters van alle leeftijden.

Het is fijn met mijn kennis en praktische vaardigheden bij te dragen aan een een prettige groene omgeving voor de klant. Het is voor mij een uitdaging daarbij te zoeken naar een goede balans met de ecologische waarde van keuzes in de tuin. Ik heb er plezier in daarin te blijven leren.